O meni

Muskonter si po duši, po srcu in popoldne«. Ena od njegovih kantavtorskih skladb gre nekako v smislu ”znajdemo se v vsem, v komadih in v skladbah, solze brišemo in na pogrebih in na svatbah, špilamo za vse, za črne in za blonde, čiribiribele in diridiridonde. Robert je na odru je že od svojega dvanajstega leta, igral je tako z simfoničnimi orkestri kot punk v jedrskih zakloniščih, od festivalskih do cerkvenih in tudi zidarskih odrov, nekaj let je bil član bolj in manj znanih pop zasedb in ustvarjal glasbo za druge glasbenike in pevke. Pravi, da ni nujno isto.

Po nešteto koncertih nastopih, špilih, čagah, feštah, porokah, pogrebih, slavjih, fantovščinah in dobesedno vsem, kar pride vmes je stopil v ospredje. Pozneje je začel razkrivati vse, kar so mu leta igranja pustila nekje v malih možganih – s svojimi duhovitimi in odkritimi kantavtorskimi besedili se je leta 2019 udeležil slovenskega kantavtorskega festivala Kantfest in prejel zlato kanto, tako od občinstva kot tudi od strokovne žirije.

Od takrat je bil gost že v mnogih radijskih in televizijskih oddajah kot so Prva vrsta, Izštekani in podobno. Tu gre omeniti tudi odmeven komad RTV – Rad Te Volim, ki je zakrožil pred referendumom o RTVju in dodobra nasmejal ogromno ljudi, ki so ga tudi delili.

Sproti piše glasbo in besedila tudi za druge izvajalce, nastopa v glasbenih predstavah širom Slovenije, s Perico Jerkovićem sta skupaj ustvarila tudi Zbogom korona, mi gremo na dopust – predstavo z akordi. Poleg tega se ukvarja z glasbeno in video produkcijo, igra na porokah tako kot del dueta Maja in Robi kot tudi banda The Rafters in nasploh ustvarja podolgem in počez.

Njegovi kantavtorski koncerti so res nekaj posebnega, polni posrečenih medklicev, duhovitih besedil in pikrega humorja.

Kje me najdete?

© Robert Petan 2022 | Piškoti | Politika zasebnosti | Pogoji poslovanja
design:webx.si